пʼятниця, 07 листопада 2008 10:09

"Стельмаха після ігрищ на валютному ринку потрібно було заарештувати" - Гриценко

"Стельмаха після ігрищ на валютному ринку потрібно було заарештувати" - Гриценко

Гриценко вважає, що Стельмаха потрібно було відправити до в заарештувати

Гриценко про причини кризи та прогнози на майбутнє

Керівник парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко заявляє, що над Україною нависла серйозна загроза національній безпеці.

"Над країною дійсно нависла серйозна загроза національній безпеці. Загроза цілком конкретна - людині, суспільству, державі. Десятки тисяч громадян вже втратили роботу, сотні тисяч працюють неповний тиждень або примусово відправлені до відпусток без оплати. Глава Держмитниці Валерій Хорошковський прогнозує до кінця року більше двох мільйонів безробітних. Напевно, він знає, про що говорить.

Вже в січні-лютому, якщо уряд, Президент, Рада і Нацбанк виявляться неефективними, може скластися ситуація, коли нічим буде платити зарплати і пенсії. Зупинені металургія, хімія, будівництво. У критичному стані сільське господарство, ціни на зерно в два-три рази нижче, ніж рік тому. Нижче за собівартість, і продати нікому", - заявив Гриценко в інтерв"ю  Комсомольскій правді в Україні.

Причинами такого плачевного стану Гриценко називає зовнішні і внутрішні причини.

"В економіку вкидалися гроші такими темпами, які перевищували темпи зростання продуктивності праці. Наші підприємства і банки напозичали за кордоном більше 100 мільярдів доларів, і платити сьогодні нічим. Рівень корумпованості влади не знижується. Довіра до неї падає. Війна між Президентом і прем"єр-міністром йде давно. У недієздатному стані Верховна Рада.

Міністри, більше 80% складу уряду, не можуть ефективно працювати в умовах кризи. Частина з них не уміє працювати взагалі. Серйозні проблеми з Нацбанком. Хіба це не мародерство, коли протягом дня курс долара досягає відмітки 7,40, а Нацбанк продає долар по 5,50?! Якби в країні була влада, то після таких ігрищ на валютному ринку главу Нацбанку заарештували б того ж дня, а разом з ним - і ділків, які за день "заробляють" десятки, сотні мільйонів! Маємо кризу довіри до перших осіб, плюс до цього у них немає довіри один до одного", - заявив Гриценко.

Зараз ви читаєте новину «"Стельмаха після ігрищ на валютному ринку потрібно було заарештувати" - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі