четвер, 08 листопада 2007 12:30

"Собор" підготував зміни в коаліційну угоду БЮТ-НУНС

Українська республіканська партія "Собор", що входить до Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", підготувала зміни в коаліційну угоду блоків Юлії Тимошенко й НУНС.

Про це повідомила прес-служба УРП "Собор".

Відповідно до повідомлення, зміни, пропоновані УРП "Собор", стосуються декількох розділів угоди.

Зокрема, питань внутрішньої організації вищих органів державної влади й адміністративної реформи в Україні, імперативного мандата, повернення заощаджень вкладникам Ощадбанку УРСР, вступу України в НАТО, правового статусу політичних партій, а також пакета законопроектів, які пропонується схвалити невідкладно після початку роботи Верховної Ради 6-го скликання.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні центрального проводу партії 7 листопада.

Партія також буде наполягати на розгляді своїх пропозицій на засіданні політичної ради НУНС, а у разі їх відхилення залишає за собою право підписати коаліційну угоду із застереженнями.

"Водночас центральний провід підкреслює, що зусилля УРП "Собор" зі вдосконалення проекту угоди й узгодження всіх спірних питань між блоками НСНУ й БЮТ спрямовані на побудову стабільної демократичної коаліції, запобігання внутрішнім протиріччям між її учасниками цивілізованим, європейським способом", - сказано в повідомленні.

Крім того, "Собор" заявляє, що побудова демократичної коаліції демократичними методами - один з основних пріоритетів у діяльності партії на цьому етапі.

"Собор" призиває БЮТ і НУНС, до складу якого вона входить, доробити коаліційну угоду.

Лідер цієї політичної сили Анатолій Матвієнко заявляє, що голова політичної ради НУНС В"ячеслав Кириленко не узгоджував текст коаліційної угоди зі членами політради перед його підписанням.

15 жовтня БЮТ і НУНС домовилися створити коаліцію в новій Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «"Собор" підготував зміни в коаліційну угоду БЮТ-НУНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі