четвер, 17 травня 2007 08:55

"Силовий" варіант залишається реальним - політологи

Керівник Центру прикладних політичних досліджень Володимир Фесенко прогнозує чергове загострення у відносинах коаліції і опозиції. На його думку, якщо компромісу не досягнуть в найближчий день, то найбільш можливий варіант - це нове загострення кризи і, можливо, спроби залякати свого візаві по переговорах.

- Варіант радикалізації залишається досить актуальним, - сказав Фесенко.

Директор Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв також допускає спроби, зокрема РНБО, ухвалити силові рішення.

За його словами, скоріш за все, це не буде буквальний розгін парламенту або уряду, а це буде адміністративний вплив, наприклад, Генеральної прокуратури на представників виконавчої влади за невиконання указу Президента про розпуск парламенту і проведення дострокових виборів.

Таким чином, вважає політолог, силовим цей сценарій буде в сенсі ігнорування процедур і проведення виборчої кампанії з боку Президента і його структур за всяку ціну, навіть ціною політичної кризи.

Разом з тим, силовий варіант за безпосередньої участі силових структур Єрмолаєв виключає.

- І Ющенко, і Янукович не хочуть бути звинуваченими в спробах перевороту, - сказав Єрмолаєв. На його думку, вони все-таки шукатимуть м"якший варіант, передає УНИАН.

Зараз ви читаєте новину «"Силовий" варіант залишається реальним - політологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі