субота, 12 січня 2008 18:36

"Росія припинила виготовлення того діоксину, яким отруїли Ющенка"

Генпрокуратура Росії повідомила, що діоксин тієї формули, який був використаний для отруєння президента України Віктора Ющенка, не виготовляється в РФ.

Про це повідомив генпрокурор Олександр Медведько в суботу.

"Росія відповіла, що такої формули діоксину, як ми в них просили, у них зараз не виготовляється", - сказав Медведько.

"Він (діоксин) виготовлявся в Росії раніше, але за межі Росії не поставлявся", - переповів генпрокурор відповідь генпрокуратури РФ.

Водночас Медведько додав, що генпрокуратура з"ясовує, чи міг цей діоксин виготовлятися в 2004 році, коли було отруєно президента.

"Ми зараз займаємося з"ясуванням цього", - сказав він. "Мені сьогодні занесли додатковий лист на ім"я генпрокурора Росії, який я повинен підписати", - додав Медведько.

Він висловив надію, що справу про отруєння Ющенка буде розкрито цього року. "Ми в цьому році поставимо крапку", - сказав Медведько.

За його словами, генпрокуратура звузила коло підозрюваних осіб до чотирьох-п"яти чоловік. "Ми звузили коло осіб, які зараз відпрацьовуються. І, можливо, найближчим часом буде вирішене питання про притягнення їх до відповідальності", - зазначив він.

Водночас генпрокурор не зміг повідомити, чи знаходяться ці люди в Росії. "Це живі люди. Вони є, і ми ними займаємося", - сказав Медведько, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Росія припинила виготовлення того діоксину, яким отруїли Ющенка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі