вівторок, 14 жовтня 2008 22:11

"Росія повинна фінансувати захист російської мови в Україні"

Депутат Державної думи Росії, директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін упевнений, що уряд РФ має активніше фінансувати програми щодо захисту російської мови і російської освіти в Україні.

Таку думку він висловив в інтерв`ю власному кореспонденту УНІАН у Москві.

"У нас в МЗС вже розуміють, що без цього не можна, а до Мінфіну ця думка ще не дійшла", - сказав Затулін.

Він додав, що в проекті федерального бюджету наступного року не передбачена фінансова підтримка цих програм.

На думку депутата Держдуми, треба спланувати роботу із захисту російської мови і російської освіти в Україні на найближчі роки і передбачити її бюджетне фінансування.

"Я на цьому наполягатиму. Якщо мені не вдасться це провести через федеральний бюджет, ми добиватимемося виділення коштів із резервного фонду", - сказав він.

Затулін додав, що йдеться про створення російських зразкових гімназій, підтримку навчання в російських вищих навчальних закладах громадян України за рахунок федеральних коштів, підтримку створення російських вищих навчальних закладів на території України.

"Я особливо звертаю на це увагу, тому що займатися порятунком Ісландії у нас стало модно, а займатися порятунком російської мови в Україні мають лише ентузіасти", - зазначив Затулін.

На його думку, в цьому питанні в уряді РФ відсутня "керівна і направляюча рука".

Затулін зазначив, що під час економічної кризи скорочується фінансування всіх гуманітарних програм, але підтримку російської культури в Україні необхідно продовжувати фінансувати.
Зараз ви читаєте новину «"Росія повинна фінансувати захист російської мови в Україні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі