неділя, 29 серпня 2010 13:19

"Росія може піти на будь-які кроки заради своїх інтересів" - Костенко

"Росія може піти на будь-які кроки заради своїх інтересів" - Костенко

Українська влада в питанні поставок газу буде формувати свої пропозиції, виходячи з того, на чому наполягатиме Росія.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат із НУ-НС Юрій Костенко.

"Росія може піти на будь-які кроки заради своїх інтересів. Питання тільки в тому, як на це буде реагувати Україна. Ми поки дуже погано вміємо захищати себе і свої економічні інтереси у міждержавних стосунках", - зазначив він.

За словами депутата, питання перегляду газових угод буде вирішуватися дуже складно.

"Якщо це відбудеться, Україні знову прийдеться чимось політично поступатися. Може, це буде Чорноморський флот чи газова труба. Наприклад, захочуть оголосити Севастополь "вечным городом русской славы", - зауважив Костенко.

На думку "нунсівця", дуже важко говорити про реалістичність домовленостей між Володимиром Путіним і Віктором Ющенком, які були досягнуті у лютому 2008 року.

"Чи то були реальні домовленості, чи політичні пропозиції України – ось в чому питання. Але можу сказати, що Росія буде користатися угодами, під якими стоїть підпис української сторони, які є вкрай невигідними для України", - додав він.

Нагадаємо, експерт з енергетичних питань Богдан Соколовський заявив, що Україна де-факто може повернутися до тих домовленостей, які досягли український і російський президенти Віктор Ющенко і Володимир Путін у лютому 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «"Росія може піти на будь-які кроки заради своїх інтересів" - Костенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

149

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі