середа, 19 листопада 2008 08:22

"Росія блокує українські збройні проекти з країнами НАТО" - експерти

Міноборони прагне розширювати співпрацю з країнами НАТО у розробці і виробництві озброєнь та військової техніки. При цьому Україна стикається зі спротивом Росії.

Як цьому зарадити, розмірковували учасники міжнародної  конференції "Перспективи українського ОПК в контексті поглиблення відносин Україна –НАТО".

Технічний стан озброєнь і військової техніки  Збройних сил України близький до критичного. У сухопутних військах 93% оснащення вичерпало свій строк експлуатації, з десяти надводних кораблів об"єднаннях сил швидкого реагування  ВМС повністю технічно справних суден немає.

У міністерстві оборони наголошують, що запланованих на наступний рік на переозброєння 600 мільйонів доларів не вистачить. Зараз український ОПК може в замкнутому циклі виробляти лише 8 % необхідної зброї та техніки.

Партнерів для двосторонніх проектів знайти важко, нарікає директор департаменту розробок і закупівлі озброєння міноборони Володимир Грек: "Де ж це партнерство? В якому напрямку воно має йти? Ми прагнемо до ЄС і НАТО і маємо з цього приводу деякі застереження від Росії. А з іншого боку в НАТО нам кажуть – почекайте".

Експерти наголошують, що через власні економічні вигоди та через прагнення України вступити в альянс Росія блокує українські проекти з країнами НАТО. Аби позбавити український ОПК російського впливу експерти пропонують якнайшвидшу гармонізацію законодавства з вимогами ЄС та НАТО і вітчизняне лобі на цих ринках.

Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «"Росія блокує українські збройні проекти з країнами НАТО" - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі