понеділок, 14 квітня 2008 16:01

"Рівень знань у Ющенка залишився на рівні знань випускника інституту" - соратник Тимошенко

"Рівень знань у Ющенка залишився на рівні знань випускника інституту" - соратник Тимошенко
У БЮТ радять Президентові Ющенку почитати підручники, найняти перекладача і перестати робити нерозумні заяви з приводу інфляції.

"Слова Президента про те, що "дурницею" є заява про вплив зовнішніх чинників на інфляцію в Україні, самі по собі є дурницею, - заявив в інтерв"ю Forum бютівець Сергій Терьохін. - Я б порадив Президентові найняти хорошого англійського перекладача, попросити його перекласти рекомендації світового банку і почитати, про що говорилося на цьому засіданні. Крім того, мені здається, що Віктору Ющенку слід було б почитати підручники з управління публічними фінансами тому, що у мене таке відчуття, що рівень знань у нашого Президента залишився на рівні знань випускника інституту".

На думку депутата, сьогодні залишається "єдина проблема, пов"язана з монетарною складовою інфляції, яку Президент впритул не бачить". "Вчора він вимовив дивовижний парадокс. Він сказав, що ми можемо чекати інфляцію до 35%, в той же час підкреслив, що він дуже гордий політикою Національного банку тому, що гривня у нас стабільна. Це абсурд, - пояснює він. - Стабільність гривні - це не стабільність до долара, а стабільність цін. Якщо за гривну можна купити стільки ж продуктів, скільки за минулий місяць, значить, вона стабільна".

"Як би там не було, хто б не був винен в зростанні цін, у жодному випадку відповідальний політик не може виходити на публічну трибуну і лякати людей такими безвідповідальними заявами, - підсумував Терьохін. - Є правило, що найбільшим впливом на інфляцію є розмови про неї, оскільки вони породжують високі інфляційні очікування: ефект сірників і солі (коли лякають війною або зростанням цін, люди біжать скуповувати сірники, сіль і мило). Я був вражений тим, до чого безвідповідально звучали вчора слова Президента".

Зараз ви читаєте новину «"Рівень знань у Ющенка залишився на рівні знань випускника інституту" - соратник Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі