середа, 12 березня 2008 14:56

"Рішення Кабміну щодо Черновецького - це тиск на Ющенка"

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що рішення Кабінету Міністрів щодо відставки Леоніда Черновецького з посади голови КМДА змушує Президента, Генеральну прокуратуру і Верховну Раду чітко позначити свої позиції з цього питання.

"Кабмін не може звільнити Черновецького з посади голови КМДА - є проблема, на яку вказали в Секретаріаті президента: не можна розділити посади мера столиці і голови міської адміністрації", - відзначив він.

"Йдеться про політичний демарш. Рішення Кабміну – це тиск на Президента; Ющенка ставлять перед вибором, і він повинен чітко позначити своє відношення до цієї проблеми. І не тільки Президент це повинен зробити. Те ж саме потрібне від Секретаріату президента, Генпрокуратури, і від Верховної Ради", - додав політолог.

Коментуючи можливий розвиток подій, Фесенко не виключив, що сьогоднішній крок Кабміну може прискорити відповідні процеси у ВР. "Можуть бути ініційовані відповідні законопроекти. Не дивлячись на те, що позиції Черновецького виглядають достатньо міцними, Тимошенко – це людина рішучих дій. – сказав експерт. – І якщо ця атака з її боку не приведе до краху Черновецького, то може значною мірою підірвати засади його влади в Києві".

Питання відставки Черновецького може стати питанням часу, додав політолог. В той же час він підкреслив, що Черновецький має всі шанси залишитися при владі, якщо дії Президента і Кабміну не будуть узгодженими, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «"Рішення Кабміну щодо Черновецького - це тиск на Ющенка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі