середа, 16 січня 2008 08:41

"Регіони" звинуватили Тимошенко, Ющенка і Яценюка в порушенні Конституції

Партія регіонів "нагадує владі, що рішення про можливість приєднання України до Плану дій по отриманню членства в НАТО може приймати лише народ". Про це говориться в заяві ПР.

Зокрема, Партія регіонів заявляє, що підписання Президентом України Віктором  Ющенком, прем`єр-міністром Юлією Тимошенко і главою Верховної Ради України Арсенієм Яценюком спільної Заяви щодо можливості приєднання України до Плану дій по отриманню членства в НАТО "є черговим свідченням того, що нинішня влада не дотримується положень Конституції України. Для неї думка українського народу в ухваленні доленосних рішень не є визначальним чинником".

Загальновідомо, йдеться в заяві, що тільки громадяни України шляхом референдуму можуть змінити позаблоковий статус нашої держави, закріплений в Основному законі країни. "Іншого шляху немає і бути не може. Про це високопоставлені підписанти чудово обізнані. Проте, вони підписують заяву, яка апріорі внесе розбрат в українське суспільство. Навіщо це робиться? Це питання риторичне", - відзначають в ПР.

У заяві підкреслюється, що Партія регіонів залишається вірною своїй передвиборній програмі. "Ми упевнені, що тільки українському народу дозволено визначати долю своєї країни. І лише всеукраїнський плебісцит може відповісти на питання, чи відповідає членство в тому або іншому військово-політичному союзі національним інтересам України. У зв`язку з цим ми хочемо нагадати, що нікому не дозволимо зневажати Конституцію й ігнорувати волю наших співгромадян. Хай влада про це пам`ятає", - заявляє ПР.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" звинуватили Тимошенко, Ющенка і Яценюка в порушенні Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі