четвер, 12 червня 2008 11:57

"Регіони" знайшли корупцію у рішеннях уряду

Депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів, міністр економіки в "опозиційному Кабінеті Міністрів" Ірина Акімова заявляє про прихований корупційний потенціал ряду рішень уряду.

Про це повідомила прес-служба ПР.

"По-перше, з початку діяльності уряду Тимошенко були здійснені деякі кадрові призначення, які мали ознаки корупційних дій. Так, 14 березня поточного року Кабмін спробував замінити керівника "Укртатнафти" П. Овчаренка на депутата БЮТ С. Латинського, котрий вважається близьким до Тимошенко ще із часів ЄЕСУ", - говорить вона.

На думку Акімової, корупційні ознаки простежуються й у діях уряду, пов"язаних із приватизацією енергогенеруючої компанії "Дніпроенерго" і зв"язках з цього питання з групою компаній, афілійованих із Приватбанком.

Крім цього, корупційні дії містяться, з її слів, і в рішеннях уряду, що стосуються зниження інфляції й споживчих цін.

"Це, у першу чергу, стосується рішення про ручний розподіл квот на експорт насіння соняшнику і соняшникової олії. Всупереч заявам про конкурсний продаж квот на етапі ухвалення рішення про квотування експорту, уряд реалізував непрозору схему розподілу квот, відповідно до якої рішення про виділення квот приймаються комісією в закритому режимі, а не на аукціонах", - зазначає депутат.

Акімова стверджує, що Кабмін підсилив контрольно-перевірочну діяльність Державної податкової адміністрації через ризики для доходної частини бюджету, а в умовах нестабільного податкового законодавства, на її думку, санкція на інтенсифікацію перевірок ДПА підвищує ризики корупційних явищ при виїзних перевірках податковиків.

На початку червня Кабінет Міністрів увів посаду уповноваженого з питань антикорупційної політики при уряді, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" знайшли корупцію у рішеннях уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі