вівторок, 07 жовтня 2008 20:23

"Регіони" заступилися за російські телеканали

Партія регіонів висловлюється проти заборони ретрансляції іноземних програм, які здійснюються без перекладу українською мовою.

Про це йдеться в заяві Партії регіонів, поширеній прес-службою у вівторок.

"З 83 іноземних каналів, ретрансляція яких дозволена Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення, лише два інформаційні канали здійснюють мовлення російською – це канал RTVI, країною-виробником якого є Велика Британія, а також французький канал EuroNews", - зазначається в заяві.

"Таким чином, державна влада намагається будь-якими шляхами відрізати українську громадськість від російського інформаційного простору, нав"язати суспільству єдину, зручну лише їй думку", - зазначається в заяві.

"Партія регіонів заявляє категоричний протест проти подібних методів державного регулювання інформаційного простору, які грубо порушують свободу слова в Україні, права громадян на отримання повної, достовірної та оперативної інформації, на відкрите і вільне обговорення суспільних питань", - наголошується в заяві.

Згідно із повідомленням, "діюча влада позбавляє суспільство права на отримання всебічної інформації про події у світі та порушує Конституцію", яка гарантує вільний розвиток, використання і захист будь-якої мови національної меншини, зокрема - російської мови.

"Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення фактично узурпувала інформаційний простір України", - заявляє Партія регіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" заступилися за російські телеканали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі