четвер, 07 лютого 2008 08:13

"Регіони" вимагають у Ющенка утихомирити Тимошенко

Депутат Верховної Ради Юрій Мірошниченко (Партія регіонів) закликає Президента Віктора Ющенка дати оцінку рішенню Кабінету Міністрів про відсторонення Валентини Семенюк від виконання обов"язків голови Фонду державного майна.

Про це сказано в повідомленні прес-служби ПР.

"Сьогодні Юлія Тимошенко фактично продемонструвала не тільки Україні, але й усьому світу, що вона є рейдером N 1 у нашій державі", - передає прес-служба слова Мірошниченка.

Депутат вважає рішення уряду про відсторонення Семенюк політичним переслідуванням.

"Вона (Тимошенко) хвалиться тим, що фактично реалізувала політичні переслідування. Хвалиться тим, що, не маючи підтверджених фактів, вона - прем"єр-міністр України - уже навішує ярлики на людину, що чесно виконувала свої повноваження", - сказав він.

Крім цього, Мірошниченко вважає метою відсторонення Семенюк одержання Тимошенко доступу до державних ресурсів.

"Президент як гарант Конституції повинен негайно втрутитися в цю ситуацію, дати оцінку діяльності й уряду в цілому, і прем"єру особисто в частині порушення ним законів України, і обновити статус-кво", - вважає він.

Депутат також сподівається на сувору реакцію з боку світової співдружності, правозахисних і громадських організацій.

Семенюк, відсторонена урядом від виконання обов"язків голови Фонду державного майна, вважає такі дії Кабінету Міністрів незаконними.

6 лютого Кабмін відсторонив Семенюк від виконання обов"язків голови ФДМУ.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко обвинувачує Семенюк у корупції.

Семенюк очолює ФДМУ із квітня 2005 року.

Кабмін пропонує Верховній Раді звільнити голову ФДМУ Семенюк і призначити замість неї депутата Ради від фракції "Блок Юлії Тимошенко" Андрія Портнова, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" вимагають у Ющенка утихомирити Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі