пʼятниця, 08 лютого 2008 08:57

"Регіони" вимагають перегляду справ проти ЄЕСУ, Могилевича, Луценка та Ар"єва

Рада фракції Партії регіонів у Верховній Раді підтвердила намір голосувати за скасування депутатської недоторканності й пільг (у редакції законопроектів, поданих членами фракції).

Про це сказано в повідомленні прес-служби ПР.

Згідно із повідомленням, таке рішення було прийнято на його засіданні в четвер.

Рада ПР також підтвердила позицію партії щодо вступу України в НАТО.

"Партія регіонів і далі буде наполягати на відкликанні підпису голови Верховної Ради Арсенія Яценюка під листом до НАТО й кваліфікує вчинок керівника парламенту як такий, що порушує Конституцію України", - сказано в повідомленні.

Члени ПР наполягають на прийнятті Радою постанови із чітким формулюванням, яка б зафіксувала, що будь-які дії зі вступу в НАТО повинні реалізовуватися за підсумками всеукраїнського референдуму.

Крім цього, ПР закріпила свою позицію щодо необхідності створення ряду тимчасових слідчих комісій: з питань корупції й зловживань корпорацією Єдині енергетичні системи України в газовій сфері, про злочинне знищення Службою безпеки матеріалів кримінальної справи Семена Могилевича в 2005 році, про заступництво міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком злочинних дій депутата Ради Арьєва (фракція "Наша Україна - Народна Самооборона"), який нібито був затриманий на польсько-українському кордоні при спробі перевезення наркотиків.

Раніше депутати Верховної Ради Віктор Янукович, Олександр Лавринович і Сергій Льовочкін (усі з фракції Партії регіонів) запропонували парламенту встановити порядок затримки або арешту депутата парламенту.

Президент Віктор Ющенко наполягає на скасуванні депутатської недоторканності Верховною Радою до кінця першої сесії парламенту, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" вимагають перегляду справ проти ЄЕСУ, Могилевича, Луценка та Ар"єва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі