середа, 10 жовтня 2007 09:54

"Регіони" відмовляються від посад запропонованих Тимошенко

"Регіони" відмовляються від посад запропонованих Тимошенко
Партія регіонів відмовляється прийняти пропозицію про надання їй ряду керівних посад в парламенті і органах виконавчої влади, зроблених Юлією Тимошенко після круглого столу за участю президента.

"Юлія Володимирівна перебільшує свій статус, коли робить нам такі пропозиції. Обговорювати формат співпраці опозиції і коаліції можна тільки після їх створення. Партія регіонів не може вважатися опозицією, оскільки вона набрала найбільше голосів і зараз докладає всі зусилля для формування коаліції. Можливо, Юлії Тимошенко доведеться самій реалізовувати свої пропозиції як опозиціонера", - заявив кандидат в народні депутати від ПР Юрій Мірошніченко.

Але навіть якщо Партія регіонів і піде в опозицію, "регіонали" не мають наміру приймати пропозицію лідера БЮТ.

"Воно, м"яко кажучи, дурне. Яким чином заступник міністра або голови обласної держадміністрації зможе контролювати міністерство або облдержадміністрацію?" - дивується кандидат в народні депутати Василь Хара.

За його словами, опозиція не повинна входити у виконавчу владу. "Інакше доведеться узяти на себе відповідальність за упущення влади", - відзначає Хара. Цю думку розділяє його колега Михайло Чечетов: "Немає сенсу звалювати на себе відповідальність за провали "помаранчевої" коаліції".

Пропозицію Тимошенко викликало деяке замішання і в НУНС. Зокрема, кандидат в народні депутати Тарас Стецьків вважає, що слова лідера БЮТ "необхідно відкоректувати". На його думку, пропозицію Тимошенко слід розуміти як введення в кожному міністерстві посади представника від опозиції, що має статус тіньового міністра.

"Він зможе брати участь в засіданнях колегії міністерства і володіти доступом до інформації про всі рішення, що приймаються в рамках міністерства. Віце-прем"єр виступатиме в ролі тіньового прем"єр-міністра", - пояснив Тарас Стецькив.

Нагадаємо, після круглого столу в секретаріаті президента Юлія Тимошенко заявила про можливість надати опозиції пости віце-прем"єра, голови Рахункової палати, голів ряду парламентських комітетів, заступників голів районних і обласних держадміністрацій, а також призначити по одному представникові в наглядові ради держпідприємств, держбанки і Нацраду НБУ. Пропозиція Тимошенко була підтримана президентом і НУНС, пише "Коммерсант-Украина".

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" відмовляються від посад запропонованих Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі