понеділок, 17 вересня 2007 13:05

"Регіони" у Київраді підтримають заміну Довгого кандидатурою від БЮТ

Фракція Партії регіонів у Київській міській раді допускає, що підтримає кандидатуру на посаду заступника мера Києва, секретаря Київради, запропоновану фракцією Блоку Юлії Тимошенко, в разі відставки Олеся Довгого.

Про це повідомив керівник Київського відділення ПР Василь Горбаль.

"Я переконаний, якщо у фракції БЮТ є якісь кандидатури, то ми могли б підтримати і їхню кандидатуру в тому числі", - заявив він.

Горбаль також додав, що ПР готова проводити консультації з усіма фракціями в Київраді із приводу кандидатури секретаря.

При цьому фракція згодна на те, щоб консультації завершилися після виборів Верховної Ради, тобто після 30 вересня, оскільки, зі слів Горбаля, деякі політичні сили будуть орієнтуватися на результати виборів Ради.

Горбаль пояснює готовність ПР підтримати кандидатуру секретаря від якої-небудь іншої фракції прагненням ПР консолідувати депутатів і не нагнітати відносини між фракціями.

"... Ми б віддали цю пальму першості (посада секретаря) нашим колегам тільки для того, щоб консолідувати зал і зробити роботу ради більше конструктивною", - підкреслив він.

У свою чергу, голова фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова не назвала конкретну кандидатуру, яку БЮТ міг би запропонувати на посаду секретаря Київради.

"У нас є кандидатури на заміну не тільки Олеся Довгого, а й Черновецького персонально: будь-який член нашої фракції готовий бути обраним або мером Києва, або секретарем Київради, у нас 25 пропозицій", - заявила вона.

45 депутатів Київради, у тому числі від ПР і від БЮТ, ініціюють проведення позачергової сесії Київради 27 вересня.

Обидві фракції ініціюють відставку секретаря Київради Олеся Довгого.

У квітні 2006 року Київрада обрала Олеся Довгого (фракція блоку Леоніда Черновецького) секретарем Київради.

Кандидатуру Довгого на секретаря Київради вніс мер Києва Леонід Черновецький, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" у Київраді підтримають заміну Довгого кандидатурою від БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі