четвер, 23 жовтня 2008 15:16

"Регіони" сподіваються на співпрацю з Литвином, а блок Ющенка під питанням

Депутат від Партії регіонів Борис Колесніков вважає, що їх партії треба набрати на виборах більше 40% голосів виборців, щоб сформувати коаліцію. Таку думку він висловив, відповідаючи на питання, скільки потрібно голосів для формування більшості.

"Для цього потрібно набрати більше, ніж усі інші разом узяті. Припустімо, у 2006 році вистачило б 40%, навіть 39%, тому що багато партій не пройшло – були великі "преміальні". На минулих виборах для цього потрібно було набрати 45%. Зараз, ще невідома кількість учасників виборів, але ми прогнозуємо, що потрібно набрати від 40 до 42 відсотків", - відповів Колесніков.

На питання, наскільки це реально, він сказав: "Я не можу сказати, що це реальний результат з позицій сьогоднішнього дня, але ж кампанія ще не почалася, і, за великим рахунком, потрібно прагнути до максимуму".

"Якщо буде висока явка на південному сході, тобто, якщо громадяни, що живуть в областях, у яких ми маємо найбільший рейтинг, усе-таки прийдуть на вибори, то таку мету можна ставити", - додав депутат.

Колесніков також зазначив, що 226 голосів - це конструкція все-таки не дуже міцна. "Потрібно все одно консолідувати сили, щоб приймати зміни до Конституції. Тому нам потрібні партнери, що поділяють програмні принципи партії", - відзначив депутат.

Серед можливих партнерів він назвав блок Литвина. На питання про співробітництво з пропрезидентською силою Колесніков відповів: "Вигідно чи не вигідно – це питання спірне. Що стосується економічного розвитку, то, безумовно, у "Нашій Україні" зразка 2004 року було дуже багато здорових людей, що дійсно відкривають шлях до великого походу України у світове співтовариство".

"Скільки з цих людей залишиться і на скільки узагалі сьогодні буде представлено в парламенті це нове утворення під ім"ям Президента, - тут уже треба буде дивитися на їх програму і результат", - додав регіонал, пише  Остров.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" сподіваються на співпрацю з Литвином, а блок Ющенка під питанням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі