вівторок, 25 листопада 2008 13:22

"Регіони" попросили МЗС не закривати Януковичу рота

"Регіони" попросили МЗС не закривати Януковичу рота
Партія регіонів просить МЗС утриматися від коментарів стосовно позиції її лідера Віктора Януковича з питань зовнішньої політики України.

Про це йдеться у заяві партії у відповідь на коментар МЗС висловів Януковича під час останнього візиту до Москви.

"Регіонали" нагадують, що "пріоритети зовнішньої політики в Україні визначає все ж парламент".

"І саме тому, що Конституція у нас давно перетворилася в чисту формальність, чиновники дозволяють собі вказувати керівнику найбільшої фракції Верховної Ради і найвпливовішої партії в Україні, що йому і де казати", - сказано у заяві.

При цьому "регіонали" зазначають, що це не перший приклад, "коли МЗС береться за не властиві йому функції, забуваючи, що його справа – лише забезпечувати реалізацію зовнішньополітичних пріоритетів держави, визначених законодавцем".

"І вже поготів не на Михайлівській площі вирішувати, якою повинна бути позиція Партії регіонів стосовно ЄЕП", - обурилися у Партії регіонів.

"Регіонали" просять МЗС утриматися від подібних коментарів, "які однозначно не сприяють зміцненню міжнародного авторитету нашої держави".

Як відомо, під час виступу на з"їзді партії "Единая Россия" Янукович висловився за посилення співпраці у рамках ЄЕП, а також розкритикував участь української влади на одному з боків російсько-грузинського конфлікту, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" попросили МЗС не закривати Януковичу рота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі