понеділок, 03 березня 2008 14:03

"Регіони" погрожують Медведьку відставкою через Цушка та церкву

"Регіони" погрожують Медведьку відставкою через Цушка та церкву
Партія регіонів допускає ініціювання відставки генерального прокурора Олександра Медведька у разі продовження політичних переслідувань і тиску на опозицію.

Про це сказано в заяві прес-служби ПР.

"Партія регіонів заявляє: якщо не буде негайно припинена практика політичних переслідувань, тиску на опозицію, якщо влада не повернеться до виконання закону - ми будемо порушувати питання про відставку генерального прокурора й про відповідальність Президента України за порушення ним закону й Конституції нашої держави", - сказано в заяві.

Зі слів представників ПР, прихильники політичної сили, рядові громадяни піддаються переслідуванню з боку влади за їх політичні погляди.

"Особливо тривожні сигнали з Львівської області, де ще жорсткішими стали, приміром, переслідування вірних Української православної церкви, яким не дозволяють будувати храми, відкрито ображають і принижують", - зазначають вони.

При цьому члени партії вказують на те, що влада все частіше почала застосовувати репресії за допомогою правоохоронних органів і органів прокуратури зокрема.

"Приміром, народних депутатів України днями викликають у Генеральну прокуратуру на допити у так званій справі екс-міністра внутрішніх справ Василя Цушка..., котрий зробив все, щоб захистити закон і Конституцію, коли був видано указ Президента про призначення генерального прокурора України", - зазначають вони.

Депутати Ради від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" і від фракції Блоку Юлії Тимошенко запропонували парламенту звільнити Медведька, внісши в грудні 2007 проект постанови N1145 "Про висловлення недовіри генеральному прокурору України".

Раніше фракція Партії регіонів у Верховній Раді виступала проти зміни генпрокурора, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" погрожують Медведьку відставкою через Цушка та церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі