пʼятниця, 04 травня 2007 08:55

"Регіони": Папа Римський відмовився зустрічатися з Ющенком

Народний депутат України Леонід Кожара (фракція Партії регіонів) вважає перенесення термінів візиту президента України Віктора Ющенка до Італії "безпрецедентною відмовою приймаючої сторони бачити у себе главу держави в узгоджені терміни".

"Саме так переводиться причина перенесення візиту з дипломатичного протоколу на нормальну мову", - сказав він.

"Звертає на себе увагу дата ухвалення такого рішення - відразу ж після виходу в світ другого указу про дострокові вибори. Італійці не хочуть, щоб візит інтерпретувався як опосередкована підтримка Віктора Андрійовича Ющенка і його політики", - стверджує депутат.

На його думку, Італія тим самим "ясно і недвозначно показує не тільки повну відсутність довіри президенту України, але і демонстративно дистанціюється від його політики і його самого".

В ході візиту до Італії Ющенка планував 7 травня зустртися з Папою Римським, проте ця зустріч також відкладена.

Тим часом, в четвер прес-служба президента повідомила, що зустріч президентів України і Італії відбудеться 24-25 травня в Брно (Чехія), де пройде саміт країн Центральної і Східної Європи.

Дата зустрічі українського президента з Папою Римським буде узгоджена найближчим часом, відзначає прес-служба.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони": Папа Римський відмовився зустрічатися з Ющенком ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі