понеділок, 16 лютого 2009 12:59

"Регіони" не голосуватимуть за наступника Пинзеника

"Регіони" не голосуватимуть за наступника Пинзеника

Партія Регіонів не буде голосувати за жодну кандидатуру на посаду керівника Мінфіну. Про це заявив лідер опозиці Віктор Янукович після засідання Погоджувальної ради.

"Це не справа опозиції займатися цим питанням. Нехай вони (коаліція - Gazeta.ua) кого хочуть, того й призначають і звільняють, і несуть персоніфіковану відповідальність. Хай самі крутять це кіно. Воно не для нас", - заявив Янукович.

За словами Януковича у порядку денному на цей тиждень не має питань щодо звільнення першого віце-спікера Олександра Лавриновича та голови регламентного комітету Єфремова.

Хай самі крутять це кіно. Воно не для нас

"Навіть, якщо ці питання і будуть у порядку денному, то ми хочемо побачити, хто буде голосувати за їх включення", - сказав лідер ПР.

Нагадаємо, що 6 лютого у Раді був зареєстрований проект постанови про усунення Лавриновича з посади першого заступника голови Верховної ради. Відповідний проект подали бютівці -Сергій Підгірний і Ольга Боднар. Лавриновича збиралися звільнити без звіту і таємного голосування бюлетенями, як того вимагає закон. Пропонували проголосувати картками, щоб зекономити час. Ходили чутки, що посада першого зама спікера може перейти заступнику глави фракції Компартії Адаму Мартинюку.

Минулої п"ятниці бютівець Олександр Стешенко запропонував відкликати заступника голови фракції ПР Олександра Єфремова з посади голови Комітету з питань регламенту, депутатської етики і забезпечення діяльності Верховної Ради України.

Стешенко зареєстрував у парламенті відповідний проект постанови. У документі наголошується, що Єфремов суміщає "діяльність голови комітету з фактичним керівництвом фракцією і використанням наданих посадових повноважень на користь однієї політичної сили". У пояснювальній записці до проекту постанови йдеться про те, що "головою депутатської фракції Партії регіонів у Верховній Раді України є Віктор Янукович, але оскільки левову частку свого робочого часу проводить за межами парламенту, обов"язки голови фракції фактично виконує перший заступник Єфремов, який одночасно є головою комітету".

За матеріалами: Gazeta.ua, ForUm.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" не голосуватимуть за наступника Пинзеника ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі