пʼятниця, 22 серпня 2008 08:03

"Регіони" намагаються прислужитися Росії - Зварич

Депутат Верховної Ради, заступник голови фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Роман Зварич уважає, що пропозиція депутата Ради Валерія Коновалюка (фракція Партії регіонів) парламенту створити тимчасову слідчу комісію з розслідування фактів поставок української військової техніки і зброї у Грузію з порушенням законодавства дискредитує військово-промисловий комплекс.

Про це сказано у повідомленні прес-служби НУНС,

"Депутат-регіонал Коновалюк, ініціюючи створення ТСК і підтримуючи нічим не підтверджені заяви Росії щодо незаконного продажу зброї Україною, має на меті дискредитувати український ВПК в очах світового співтовариства і виглядає лобістом інтересів ВПК іншої країни", - вважає Зварич.

Він зазначив, що український ВПК здійснює прозору політику у сфері торгівлі зброєю.

"Такий продаж здійснюється тільки у країни, щодо яких немає санкцій ООН, у чіткій відповідності з нормами законодавства і міжнародного права", - заявив депутат.

Він уважає, що ПР ініціювала створення слідчої комісії, щоб прислужитися Росії.

20 серпня депутат Верховної Ради Валерій Коновалюк (фракція Партії регіонів) запропонував парламенту створити тимчасову слідчу комісію з розслідування фактів й обставин поставок української військової техніки і зброї у Грузію з порушенням законодавства і міжнародного права.

Секретаріат Президента заявляє, що Україна законно поставляла зброю у Грузію.

4 серпня міністр оборони Юрій Єхануров назвав безпідставними звинувачення України у незаконних поставках зброї у Грузію, оскільки стосовно цієї країни немає жодних міжнародних санкцій на операції з продажу-купівлі зброї.

У ніч з 7 на 8 серпня грузинські війська почали наступ на столицю Південної Осетії Цхінвалі, після того як влада Грузії звинуватила сепаратистів з Південної Осетії у здійсненні низки нападів на мирне населення і миротворчі підрозділи у кількох селах неподалік від Цхінвал, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" намагаються прислужитися Росії - Зварич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі