понеділок, 12 травня 2008 13:49

"Регіони" можуть підтримати президентський варіант Конституції

Партія регіонів може підтримати президентський варіант конституційної реформи. Про це заявив політолог Вадим Карасьов.

"Якщо говорити про те, яке місце займе Партія регіонів в конституційному процесі, то я б сказав, що, швидше за все, Партія регіонів схилятиметься до законопроекту, який буде підготовлений в рамках Національної конституційної ради, оскільки варіант, який запропонований робочою групою, - варіант, який оптимізує відношення між парламентською і президентською частиною парламентсько-президентського режиму і може влаштувати Партію регіонів", - сказав Карасев.

При цьому політолог додав, що в цьому варіанті Президентові залишається судово-правова система. "Якщо ще буде друга палата, яка стане місцем для політичної і громадської діяльності великого бізнесу, представників регіонів, регіонального бізнесу, олігархів, то вона може бути буфером між нижньою палатою і Президентом, між Президентом і Прем"єр-міністром", - додав Карасьов.

Він також відзначив, що такий варіант "хоча і не оптимістичний, на мій погляд, але оптимізований для Партії регіонів і для президентської команди".

Раніше Карасьов висловлював думку, що Партія регіонів до кінця травня не підтримає ініціативу БЮТ щодо створення парламентської конституційної комісії.

За матеріалом: Лiгабiзнесiнформ.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" можуть підтримати президентський варіант Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі