понеділок, 17 березня 2008 13:02

"Регіони" дочекаються висновків комісії по діяльності Черновецького

Партія регіонів вважає за доцільне дочекатися висновків перевірки комісій щодо мера Києва Леоніда Черновецького і вже відповідно до їхніх результатів вирішити, ставити чи ні в парламенті питання про перевибори київського міського голови.

Про це сказано в заяві Партії регіонів, оприлюдненій її прес-службою.

"Заяву Юлії Тимошенко про те, що БЮТ розпочне блокування парламенту у разі, якщо у вівторок, 18 березня, не буде розглядатися питання про призначення позачергових виборів київського міського голови, у фракції Партії регіонів розцінюють як ще один доказ того, що помаранчева коаліція керується у своїх діях не законом і Конституцією, а політичною доцільністю", - сказано в ній.

За твердженням "регіоналів", "такий підхід, при якому політична доцільність підміняє закон, був закладений уже в самій коаліційній угоді помаранчевих".

"Сам зміст цієї угоди передбачає нехтування правовими засадами, законом і самою ідеєю побудови правової держави. Підтвердженням цього є і додаток 1.0 коаліційної угоди", - сказано в заяві Партії регіонів.

"Додатки до угоди дають свого роду карт-бланш коаліції завідомо порушувати закон, якщо це вигідно владі. Ці додатки відкривають дорогу для небезпечної практики підміни закону політичною доцільністю. А це руйнує саму ідею побудови правової держави, нищить основні засади демократії", - наголошується в ній.

Партія регіонів вважає, що "правильним у даній ситуації був би інший підхід".

"А саме – дочекатися висновків перевірки комісій – ініційованих і парламентом, і президентом. І опираючись на результати роботи цих комісій, на документи перевірок, вирішити – ставити чи не ставити в парламенті питання про перевибори київського міського голови", - пояснюють свою позицію "регіонали".

"Процес повинен відбуватися в суворих рамках закону і процедури", - наголошують вони.

16 березня, Тимошенко заявила, що фракція БЮТ у Верховній Раді вже внесла в парламент проект постанови про проведення дострокових виборів мера Києва і депутатів міськради і не приступить у вівторок до роботи, якщо на засіданні першим питанням не буде проголосована дана постанова.

Між тим, проект постанови передбачає, що у випадку його ухвалення дострокові вибори мера і депутатів столиці повинні відбутися через 45 днів.

З 13 березня Черновецький указом президента Віктора Ющенка відсторонений від виконання обов"язків голови Київської міськдержадміністрації строком на 15 днів. Обов"язки голови КМДА виконує на цей час заступник Черновецкого.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" дочекаються висновків комісії по діяльності Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі