середа, 05 листопада 2008 11:32

"Регіонал"-бунтівник розповів, чому пішов проти Януковича

Депутат від Партії регіонів Василь Грицак пішов проти однопартійців тому, що ті рішення, які голосуються, "не обговорюються на фракції".

"Якщо не обговорюються, то означає, депутат може ухвалювати рішення на свій розсуд", - сказав Грицак в інтерв"ю газеті Дело, коментуючи свою заяву про те, що він голосуватиме у Верховній Раді незалежно від бажання фракції Партії регіонів.

На питання про те, які принципи партії почали суперечити його особистим, він сказав: "Я проти вступу України до НАТО.

Я проти проведення дострокових виборів. Я проти підтримки злочинної політики президента. Я категорично був противником того, що Україна підтримувала Грузію. Партія регіонів мовчала із цього приводу, як і по всіх останніх. Під час війни на Кавказі я відправив телеграму зі своїм підписом президентові Росії Мєдвєдєву і прем"єрові Путіну з підтримкою дій Росії і засудження геноциду південно-осетинського народу з боку Грузії. А Партія регіонів води в рот набрала. А зараз і зовсім подружилися з Секретаріатом Президента. Разом ухвалювали рішення йти на вибори", - сказав він.

Грицак зазначив, що "було засідання політради, на якій ми ухвалили рішення не підтримувати вибори".

"І раптом різка зміна позиції. Хто таке рішення ухвалив, я не знаю. П"ять чоловік виступили публічно проти (дострокових виборів). Серед них – народні депутати Василь Горбаль, Дмитро Табачник і Тарас Чорновіл", - сказав депутат.

"Це як пивна лавка: сьогодні відкрили, завтра закрили. Верховна Рада повинна працювати, незважаючи ні на що! Має право президент на розпуск, нехай робить це у встановлені терміни. Але до цього повинна бути позиція", - додав він.

При цьому Грицак зазначив: "Давайте чесно поставимо питання: а з ким Партія регіонів в наступному скликанні парламенту створюватиме коаліцію? Треба так прямо і говорити: з "Нашою Україною".

Значить, тоді ми вступаємо в НАТО, тоді ми обираємо президента в парламенті! Треба про все це говорити своєму виборцеві".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал"-бунтівник розповів, чому пішов проти Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі