понеділок, 07 лютого 2011 21:53

"Регіонал" звинуватив Тимошенко у подорожчанні гречки

"Регіонал" звинуватив Тимошенко у подорожчанні гречки

Тарифи за комунальні послуги піднімаються, тому що раніше вони були "нереальними".

Про це в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

"Коли ми говорили про низькі тарифи, а ми знали, що вони нереальні, то казали, що вони компенсуються шляхом дотацій з бюджету. Був гірший варіант, коли платили низьку ціну за тепло, за воду той, хто не мав можливості проплатити, і той, хто був мільйонером. Вони мали платити сповна. Проте грали у популізм", - наголосив нардеп.

За словами Олійника, щоб підтримати тих, хто не може платити, повинні бути адресні дотації.

"Коли кажемо, що є дотація, то звідки вона формується? З бюджету. А бюджет звідки? З громадян, з підприємців. Тобто це коло. Треба привести ці показники до реальних", - зазначив він.

Також "регіонал" вважає, що подорожчання пов'язане і з діяльністю уряду Юлії Тимошенко.

"У 2009 році була підписана газова угода з Росією, яка суперечила національним інтересам. Якщо газ з посередником був $130, то сьогодні став $350. Жодна економіка не витримає цього. Хто б не казав, що існують дві ціни на газ — на власний видобуток і на іноземний, то це нісенітниця. Коли електроенергію виробляють з дорого газу, то це спричинить підвищення ціни і на гречку, і на цукор", - підкреслив Олійник.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" звинуватив Тимошенко у подорожчанні гречки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

77

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі