пʼятниця, 17 вересня 2010 07:30

"Регіонал" порадив львів"янам поважати Схід, який їх дотує

"Регіонал" порадив львів"янам поважати Схід, який їх дотує

Народного депутата від Партії регіонів Вадима Колесніченка обурило позиціонування Львова, як особливого міста.

"Мене вразило гасло, яке я сьогодні побачив у Львові, - "Львів"яни понад усе!" Якщо це гумор, то це дуже добре. Більше ніде в Україні я таких гасел не бачив. Ми вважаємо, що у Львові найкращі люди? Я не вважаю, що десь в Україні хтось кращий, а хтось гірший. Всі рівні діти для своєї країни. Країна зобов"язана створити для всіх рівні умови", - заявив він в ефірі одного з телеканалів.

На зауваження члена ВО "Свобода" Ірини Фаріон, що "регіонали" будують зону замість нової країни, Колесніченко нагадав про фінансування заходу країни сходом.

"Я б з повагою відносився до тих, за чий бюджет ви живете. Схід дав грошей для Заходу", - наголосив депутат.

Говорячи про мовне питання, Колесніченко зауважив, що немає думки Партії регіонів, а є офіційна позиція Ради Європи, що в Україні системно і масово порушуються мовні права людини.

"Я сьогодні чітко заявляю - російська мова регіональна і я розмовляю російською. У нас таких 14. Вибачте, але Львів - не резервація. Тут теж є російськомовні громадяни", - додав "регіонал".

Варто зазначити, що від початку ефіру Колесніченко, який також є головою ради правозахисного громадського руху "Російськомовна Україна", розмовляв виключно українською. Нардеп перейшов на російську після виступу Фаріон на захист всього українського і закид із студії про те, що Партія регіонів "руйнує Україну".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" порадив львів"янам поважати Схід, який їх дотує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

871

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі