вівторок, 12 серпня 2008 08:33

"Регіоналка" обурилася, що депутатам не хочуть давати квартири

"Регіоналка" обурилася, що депутатам не хочуть давати квартири

У готельних умовах нормального, повноцінного життя нормальної людини у депутата немає. Адже депутати не небожителі, у них теж є побутові проблеми

Таку думку висловила народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко, коментуючи ініціативу НУ-НС вимагати відміни всіх депутатських пільг, зокрема на отримання житла.

"Потрібно розуміти, що від депутата вимагається повноцінна і ефективна робота. У мене як депутата зі стажем мешкання у відомчому готелі виникає питання: як депутат може ефективно працювати, коли в готелі немає ніяких побутових умов, окрім телевізора і ліжка, а депутатові вранці потрібно бігти в пральню, потрібно десь поснідати, повечеряти? Тобто нормального, повноцінного життя нормальної людини у депутата немає в таких умовах. А депутати ж не небожителі, у них теж є побутові проблеми", – звернула увагу Бондаренко.

На її думку, якщо не брати в розрахунок ефективність роботи депутата, то потрібно подивитися на це питання з боку економії для держави.

"За ті гроші, які витрачаються з бюджету на мешкання депутата у відомчому готелі, можна було б зняти пристойну комфортабельну двокімнатну квартиру в центрі міста. Але з погляду ефективності – це теж нуль. Була нормальна ідея будівництва службового житла для депутатів. Але цього не відбулося", – нагадала Бондаренко.

Вона вважає, що заява представника блоку НУ-НС – це голий популізм, який обґрунтовується тим, що "суспільство злиться на депутатів, вони зараз втілюють уселенське зло, їх приймають за людей, які обдирають бідуючий народ".

"Але насправді потрібно дивитися на витоки цієї злості відносно депутатів. Нескладно одним махом позбавити депутатів пільг. Складніше вирішити проблему кумовства, телефонного права, правління грошей у суді.

Депутати просто обрані, як громовідвід, як люди, які стереотипно для суспільства уявляються дармоїдами, і з пільг депутата (які прописані в законах не тільки українських, а й в інших країнах депутатам покладені пільги) роблять ширму, за якою приховують насущні для народу проблеми", – вважає Олена Бондаренко.

Вона нагадала, що блок НУ-НС зробив тільки один конкретний крок у бік позбавлення пільг депутатів – фракція внесла законопроект, який так і не набрав необхідної кількості голосів.

"Роблячи такі заяви влітку, вони чудово розуміють, що Рада восени до цього питання так і не добереться. Навіть якщо такий законопроект буде повторно винесений, він не вирішить проблеми соціально-економічного плану в державі", – додала політик.

На її думку, ідеальним варіантом для держави і для депутатів було б будівництво службового житла.

"Необхідно розуміти: щоб отримати готового на 100% до роботи депутата, потрібно йому надати мінімальний набір житлових умов. Ніхто не говорить про шикарні. На жаль, навіть готельний номер такого мінімального пакету не дає", – підсумувала Олена Бондаренко.

Нагадаємо, фракція "Наша Україна – Народна Самооборона" має намір продовжувати вимагати відміни всіх депутатських пільг, зокрема на отримання житла.

"Усі народні депутати повинні були б за власним бажанням відмовитися від однієї з найбільш контроверсійних депутатських пільг навіть без ухвалення відповідних змін у законодавство", – вважає депутат від блоку НУ-НС Андрій Парубій.

Він нагадав про те, що 42 народних депутата нинішнього скликання подали заяви на отримання квартири за бюджетні кошти.

Політик також підкреслив, що фракція НУ-НС добиватиметься ухвалення закону про відміну пільг для народних депутатів, пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «"Регіоналка" обурилася, що депутатам не хочуть давати квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі