понеділок, 04 жовтня 2010 13:54

"Регіонали" визнали, що не можуть протягнути через Раду свій закон про мови

"Регіонали" визнали, що не можуть протягнути через Раду свій закон про мови

Закон про мови у Верховній Раді найближчим часом не розглядатимуть.

Про це заявив перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

За його словами, у партії не впевнені, що за його ухвалення проголосують більшість парламентарів.

"У нас немає впевненості, що будуть 226 голосів", - парламентар.

"Я впевнений, що ті, хто прийшов до нас із БЮТ і НУНС, проголосують за Податковий кодекс, але не впевнений, що вони віддадуть голоси за закон про мови. Є питання й по Литвину", - відзначив він.

Крім того, за інформацією газети Сегодня, Партії регіонів побоюються, що закон про мови стане "червоною ганчіркою" для опозиції - і вона просто заблокує роботу Верховної Ради, не давши ухвалити взагалі жодного закону.

Чечетов також зазначив, що перелік законів, які належить змінити, у зв"язку з рішенням Конституційного суду, уже готовий: "Інвентаризація всього законодавчого поля вже проведена Мін"юстом".

"Якісь закони будемо переробляти - приміром, про Кабмін і про регламент ВР, якісь приймати нові - на кшталт закону про президента", - сказав він.

"Втім, це не всі плани - адже життя йде своєю чергою, а тому першим номером у вівторок стоятиме Податковий кодекс; ми його ухвалимо в першому читанні, а повністю - наприкінці жовтня або початку листопада", - зазначив Чечетов.

Нагадаємо, що закон про мови суттєво розширює права російської мови в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" визнали, що не можуть протягнути через Раду свій закон про мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

87

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі