пʼятниця, 10 вересня 2010 11:47

"Регіонали": в держрезерві нема нічого, крім біло-сердечних мишей

"Регіонали": в держрезерві нема нічого, крім біло-сердечних мишей

Фракція "БЮТ-Батьківщина" заблокувала Верховну Раду щоб не допустити заслуховування звіту слідчої комісії щодо розкрадання держрезерву.

Про це у парламенті заявив нардеп Володимир Олійник

"Ми спостерігаємо, що за захистом інтересів українського народу все зробила фракція БЮТ для того, щоб український народ не почув ту всю правду, що розкрали Держрезерв", - сказав він.

За словами депутата, в результаті "перевірки ГоловКРУ встановлено безповоротну втрату державних запасів на суму 2,4 мільярди гривень у цінах за обліковими даними Держкомрезерву".

"В перерахунку цін на даний час втрати становлять 7 мільярдів гривень", - додав Олійник.

"Крім того, за даними ГоловКРУ, державі було завдано збитків додатково на 4,2 мільярди гривень через неефективне управління", - зазначив регіонал.

"Там просто крали. Якщо раніше, знаєте, на усушках та утрусках, і якісь ніші схеми придумували, то просто крали тупо, я сказав би швидше слово дерибанили", - сказав Олійник.

За його словами, нині Держрезерв порожній.

"Якщо ми бачимо, що на ринку є тривога щодо ціни на гречку, щодо муки, то інтервенцію не можна провести, бо все пусто. Немає там нічого, крім біло-сердечних мишей, які бігають по коморах", - зазначив він.

"Тому в цьому залі, прикриваючись інтересами українського народу...приховується сам факт причетності БЮТ, попереднього уряду і особливо персонально відповідальна Юлія Тимошенко за розкрадання державного резерву", - заявив регіонал.

Відповідаючи на питання депутата від Партії регіонів Олександра Стояна, чи простежується особиста участь екс-глави Держкомрезерву Михайла Поживанова у розкраданні, Олійник сказав: "Там цілий ряд причетних керівників до розкрадання. Крали по всій вертикалі. Всі підприємства були задіяні в розкраданні, в тому числі керівники".

"Є вже керівники, які в бігах. В тому числі не знаю де Поживанов", - зазначив він.

"Всі керівники призначені при попередньому уряді діяли, як одна група, як одна банда", - сказав Олійник.

Раніше голова Деркомпідприємництва Михайло Бродський не виключав, що Михайло Поживанов знаходиться у розшуку.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «"Регіонали": в держрезерві нема нічого, крім біло-сердечних мишей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі