середа, 08 вересня 2010 13:22

"Регіонали" таки готуються скинути Черновецького?

"Регіонали" таки готуються скинути Черновецького?

В.о. голови КМДА Олександр Попов найближчим часом буде призначений головою КМДА.

Таку думку в інтерв"ю журналістам висловив член фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Міщенко.

На його переконання, ухвалені напередодні зміни до закону про столицю дають президенту право призначати головою КМДА людину, яка не є мером столиці.

"Він дає таке право, і тому ви побачите, завтра буде Київрада, завтра будуть ліквідовані райони, і на наступний день Попов буде призначений головою КМДА. Це логічно і прогнозовано", - зазначив він.

На переконання Міщенка, опозиційні депутати мають блокувати засідання Київради. Однак, він нагадав, що спочатку цей закон має бути підписаний президентом і опублікований в офіційних виданнях.

"Після надрукування в газеті, вони будуть проводити Київраду, тоді треба опозиції і київській, і іншій блокувати вже Київраду", - пояснив він.

"Я думаю, що завтра такі блокування у Київраді відбудуться", - додав Міщенко.

Як відомо, під час президентства Леоніда Кучми, він також намагався розділити повноваження Олександра Омельченка як голови КМДА та мера столиці. Але це йому не вдалося.

Нагадаємо, що згідно до нової редакції закону про столицю, президент отримає можливість призначати та звільняти керівника Київської міської державної адміністрації своїм указом. До цього глава держави був зобов"язаний призначити головою КМДА мера Києва.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" таки готуються скинути Черновецького?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі