вівторок, 12 жовтня 2010 11:32

"Регіонали" оголосили про набір нових "тушок"

"Регіонали" оголосили про набір нових "тушок"

У фракції Партії регіонів прогнозують, що до кінця року її чисельність зросте до 200 людей.

"Якщо зараз у нашій фракції 180 депутатів, то під кінець року може бути 200", - заявив газеті "Сегодня" перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов.

Інші ж представники Партії регіонів кажуть, що "регіонали" зацікавлені у збільшені фракції до 207 людей. За їх словами, це дозволить не залежати від одного з союзників: комуністів чи "литвинівців"

У Блоці Юлії Тимошенко визнають, що їхню фракцію може залишити низка депутатів.

"Юлі довелося по багатьох пунктах піти на поступки депутатам, щоб не почалася масова втеча вже в жовтні, але ситуація все рівно напружена", - розповіло виданню джерело у фракції БЮТ.

За словами співрозмовника видання, втеча депутатів стане можливою за умови ухвалення закону про вибори та переходу "нунсівців" до табору прихильників Тимошенко.

"Якщо змінять закон про вибори Ради, повернувши схему "50% за партійними списками, 50% за мажоритаркою", прохідна частина скоротиться в 2 рази. І багато хто зрозуміє, що в наступний парламент не потрапляють, - а отже, треба заробити в цьому", - додав він.

Скорочення чисельності фракції прогнозують і в БЮТ. Так, за словами віце-спікера Миколи Томенка, лави "біло-сердешних" може залишити голова Верховного суду Василь Онопенко та низка бізнесменів.

8 жовтня депутати Верховної Ради ухвалили новий варіант закону про регламент Верховної Ради, який повернув парламент у стан до 2006 року. Тепер у ВР немає не лише коаліції та опозиції, але немає й обов'язку депутата належати до якоїсь певної фракції чи взагалі бути у фракції.

Нагадаємо, що після ухвалення Радою змін до закону про регламент низка депутатів від БЮТ поповнила ряди фракції Партії регіонів. У свою чергу, лідер опозиції Юлія Тимошенко заявила, що проведе профілактичну бесіду з бізнесменами.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" оголосили про набір нових "тушок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі