четвер, 24 липня 2008 08:54

"Регіонали" ініціюють відставку міністра освіти

"Регіонали" ініціюють відставку міністра освіти
Фракція Партії регіонів у Верховній Раді буде ініціювати відставку міністра освіти і науки Івана Вакарчука. Про це в четвер пише газета "Дело".

Причиною такого рішення є наказ міністерства щодо обов"язкового викладання основних шкільних предметів українською мовою, що був виданий спеціально для шкіл з навчанням мовами національних меншостей.

Для поетапного переходу на викладання основних дисциплін у таких закладах на двох мовах (мові нацменшин і державній мові) Міносвіти відвело 3 роки.

За словами члена фракції ПР Івана Попеску, 53 депутата від Партії регіонів уже направили звернення міністрові Вакарчуку. Парламентарії вважають, що рішення міністерства обмежує права національних меншостей і суперечить Конституції.

"Я говорив з директором школи в Білій Церкві Рахівського району. Він повідомив мені, що розпорядження міністра колектив школи не розуміє. Ну як можна 50% географії викладати українською мовою, а 50% — угорською або румунською?" — вважає Попеску.

На його думку, "учителі робитимуть подвійну роботу, готуючись до уроків, а в голові в дітей буде дурдом".

Інший депутат від партії Вадим Колесниченко, стверджує, що вже розмовляв з міністром на цю тему.

"Він (міністр) мені сказав, що нічого не боїться. Ця людина знищує перспективи європейського розвитку України, перспективи її приєднання до Євросоюзу", - вважає Колесниченко.

У свою чергу, у Міністерстві освіти відмовилися коментувати конфлікт.

У приймальні міністра освіти відзначили, що міністр просить журналістів звернути увагу на те, що в його розпорядженні запропонований перехід на українську мову не різкий, а поступовий — розрахований на три роки.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" ініціюють відставку міністра освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі