четвер, 26 серпня 2010 13:01

"Регіонали" хочуть підрізати крила БЮТ - Кендзьор

"Регіонали" хочуть підрізати крила БЮТ - Кендзьор

Партія регіонів скликає позачергову сесію парламенту, аби мати резерв часу для того, щоб внести зміни до закону "Про місцеві вибори", які їм потрібні.

Про це в коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказав "нунсівець" Ярослав Кендзьор.

"Оскільки виборча кампанія стартує з 11 вересня, то 7 вересня, коли Рада збереться на чергову сесію - це вже критичний час. Мабуть, саме через це "регіонали" скликали позачергову сесію, щоб мати резерв часу. Раптом ще щось надумають внести для себе", - наголосив він.

За словами політика, в ПР є необхідні голоси, аби прийняти зміни до закону.

"226 голосів без сумніву мають, - зазначив нардеп. - І головна мета сесії - трохи обрізати крила своїм основним опонентам - "бютівцям", створити конкурентів в особі молодих партій і розбавити електоральне поле націонал-демократів. Очевидно, що "регіонали" зробили соціологічний зріз. Побачили, що у багатьох містах в місцеві ради можуть потрапити "бютівці" і комусь прийшла мудра думка, що ми ж їм послугу зробили, бо обмежили інші партії", - підкреслив Кендзьор.

"Але невже "регіонали" були сліпі, дурні, коли приймали закон "Про місцеві вибори", вносили поправки і обмежували певні норми? Невже Янукович не бачив, коли підписував закон, що він не демократичний?", - запитав нардеп.

Нагадаємо, за ініціативи Партії регіонів у понеділок відбудеться позачергова сесія парламенту. Президент Віктор Янукович прийняв принципове рішення внести зміни до закону про місцеві вибори, який зазнав різкої критики опозиції і експертів. Хоче дати можливість брати участь у виборах молодим партіям, створеним раніше, ніж за рік.

Чергова сесія парламенту офіційно відкриється 7 вересня.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть підрізати крила БЮТ - Кендзьор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі