вівторок, 18 листопада 2008 14:44

"Регіонали" блокують постанову про відставку Лавриновича

Народний депутат Олександр Третьяков (фракція НУНС) заявляє про відмову співробітників Сектору реєстрації законопроектів Верховної Ради реєструвати проект ухвали про відсторонення першого віце-спікера Верховної Ради Олександра Лавриновича від займаної посади. Про це повідомили в прес-службі депутата

"У апараті Верховної Ради свідомо йдуть на порушення 93 статті Конституції України, згідно з якою кожен депутат є суб"єктом законодавчої ініціативи. Нічим іншим, як політичним замовленням Партії ргіонів я це назвати не можу", - підкреслив Третьяков.

За словами депутата, "коли Партія регіонів була зацікавлена у відставці голови парламенту Арсенія Яценюка, реєстрація відповідної ухвали зайняла декілька хвилин, зараз же, коли йдеться про представника цієї партії Лавриновича, регіонали блокують прийом документів".

"Особливо цинічним виглядає той факт, що в апараті ВР дуже довго радилися з так званим "вищим керівництвом", перш ніж піти на незаконні дії. Висновок один - Партія регіонів узурпувала владу і ні про яку демократію в парламенті мови бути не може, - підкреслив Третьяков. - Всі ці факти ще раз доводять, що усунення з посади першого віце-спікера Олександра Лавриновича є обгрунтованою мірою для запобігання дискредитації парламенту надалі".

Олександр Третьяков ініціював відставку першого віце-спікера Олександра Лавриновича. За словами Третьякова "перший віце-спікер дискредитує роботу всіх фракцій парламенту, інститутів влади, а також вносить напругу у відносини Верховної Ради, Президента і Кабінету міністрів", пише proUA.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" блокують постанову про відставку Лавриновича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі