вівторок, 08 липня 2008 15:07

"Регіоналам" привели біло-синього барана Валеру (ФОТО)

 
Більше 100 осіб - активістів "Російського блоку" і "Слов"янської партії" пікетували сьогодні будівляю міської ради Севастополя, звинувачуючи депутатську більшість від Партії Регіонів в невиконанні передвиборчих обіцянок.

Крім того, учасники акції зажадали від міськради засудити дії ВМС України під час зіткнень біля Графської пристані, забезпечити збереження пам"ятника Катерині II.

Пікетники привели до міськради живого барана, розмальованого у біло-синій колір - символіку "регіоналів".

"Баранчик на ім"я Валера втілює положення справ в міській раді. Депутати не виконують свої обов"язки і обіцянки", - пояснив представник "Слов"янської партії" Михайло Бріцин.

"Партія Регіонів була при владі і мала більшість у Верховній Раді, проте ні питання статусу російської мови, ні закон про статус Севастополя не були прийняті. У міській раді "біло-сині" провалюють економічні і соціальні програми, а зараз як піар вирішили ігнорувати всі ініціативи міськадміністрації", - заявив Бріцин.

Він також звернув увагу на те, що Партія Регіонів відмовилася брати участь в акціях протесту проти встановлення таблички ВМС України на Графській пристані.

У свою чергу представник "Російського блоку" Володимир Тюнін спростував ствердження глави міськради Валерія Саратова про те, що йому нічого не було відомо про зіткнення біля Графської пристані на минулих вихідних.

"Йому дзвонили і попереджали. Партія Регіонів - двуликі януси. Спочатку вони відкривають пам"ятник С
Сагайдачному, а потім Катерині. І, до речі, відкривши монумент Катерині, вони жодного разу не виставляли людей для його захисту, - підкреслив Тюнін.

5 липня в Севастополі сталася бійка проросійських демонстрантів з українськими військовослужбовцями, які встановлювали на стінці нижнього причалу Графської пристані меморіальну дошку на честь 90-річчя підйому українських прапорів на кораблях російського Чорноморського флоту.

Демонстранти, серед яких були депутати Севастопольського міського і районних рад, прорвали оточення українських військових, зірвали меморіальну дошку і кинули її в море.

Пізніше були затримані два демонстранти, які зірвали пам"ятну дошку зі стінки Графської пристані.

За матеріалами: Нового регіону.

Зараз ви читаєте новину «"Регіоналам" привели біло-синього барана Валеру (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі