пʼятниця, 07 березня 2008 09:09

"Референдум щодо НАТО відбудеться через 10 років"

"Референдум щодо НАТО відбудеться через 10 років"

Референдум щодо вступу України в НАТО відбудеться через 10 років. Про це заявив голова фракції БЮТ у Верховній Раді Іван Кириленко, коментуючи ухвалення постанови щодо НАТО.

За його словами, перш за все потрібно підняти рівень життя громадян України до європейського, провести необхідну інформаційну кампанію, а вже після цього проводити всеукраїнський референдум щодо вступу України в НАТО. "Референдум може бути після виконання всіх умов - а це через 10 років", - додав Кириленко.

Відзначимо, учора Верховна Рада України прийняла узгоджену постанову про НАТО. За таке рішення проголосували 248 народних депутатів. Згідно з постановою, рішення по вступу України в НАТО ухвалюється за наслідками всеукраїнського референдуму, який може проводитися за народною ініціативою, згідно з законом "Про всеукраїнський референдум".

Не голосувала у повному складі фракція КПУ. За постанову проголосували 175 народних депутатів з фракції Партії регіонів, 34 з БЮТ, 19 депутатів з НУ-НС і 20 депутатів з Блоку Литвина.

Ця постанова також передбачає, що спікер повинен сповістити генерального секретаря НАТО про таке рішення, повдомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «"Референдум щодо НАТО відбудеться через 10 років"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі