пʼятниця, 27 червня 2008 15:39

"Путін - не та людина, що дозволить собі дружбу з Тимошенко"

Глава уряду Російської Федерації Володимир Путін не дозволить прем"єр-міністрові України Юлії Тимошенко за результатами свого візиту до Москви використати його високий рейтинг у своїх інтересах.

Про це зауважив директор соціологічної служби "Український барометр" політолог Віктор Небоженко.

Говорячи про політичне підгрунтя завтрашнього візиту глави українського уряду до Російської Федерації, політолог висловив думку, що "мета Тимошенко – це створення прагматичного союзу з Путіним".

"Але він є не тією людиною, що дозволить собі дружбу з Тимошенко. В Росії він усе. Його рейтинг, як в Росії, так і в Україні неймовірно високий. Тому Путін просто так не дозволить користуватися своїм рейтингом", - підсумував Небоженко.

З іншого боку, на думку експерта, керівникові російського уряду також необхідні інструменти впливу на Україну, і можливості українського прем"єра тут можуть стати в нагоді.

Разом з тим Небоженко зазначив, що для Тимошенко дуже важливо довести Путіну, що вона є впливовим, перспективним гравцем на українській політичній сцені, особливо в контексті майбутніх президентських виборів, а також скористатися впливом Кремля на Партію регіонів з огляду стримування спроб висловити недовіру українському уряду.

28 червня в Москві відбудеться зустріч співголів Комітету з питань економічного співробітництва Російсько-української міждержавної комісії – глави уряду Росії Володимира Путіна і прем`єр-міністра України Тимошенко, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Путін - не та людина, що дозволить собі дружбу з Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі