середа, 12 грудня 2007 16:08

"Провал голосування по Тимошенко - подвійний ляпас Ющенку в присутності послів" - Чечетов

Член фракції Партії регіонів Михайло Чечетов нагадав, що прем"єр-міністр і Кабінет міністрів повинні бути затверджені протягом 30 днів з моменту створення коаліції.

"Конституція називає граничні терміни: 30 днів на формування коаліції з дня початку роботи парламенту і 30 днів на формування уряду", - заявив він в ефірі каналу "Рада".

"Лічильник на 30 днів пішов з 23 числа", - наголосив Чечетов, уточнивши, що кандидатура Юлії Тимошенко на посаду прем"єр-міністра може вноситися "до нескінченності - протягом 30 днів".

Провал голосування по кандидатурі Тимошенко депутат назвав "подвійним ляпасом президенту Віктору Ющенку в присутності іноземних послів, коли йшла трансляція на Європу, а коаліція гарантувала, що усе пройде гладесенько-рівнесенько".

Коментуючи інформацію про те, що голос члена "НУ-НС" Олександра Омельченка не був врахований, оскільки він утримував кнопку для голосування 1,5 секунди замість необхідних 2, Чечетов заявив:

"То може спеціально людина натиснула і відразу руку відпустила? Ніби й натиснув, а голосування не пішло".

"Адже ми знаємо про непрості процеси в БЮТ і "НУ-НС", - пояснив Чечетов, продовживши, що "там три чверті "Нашої України" - від них оплесків не дочекаєтеся, щоб Тимошенко була прем"єром".

"Там третя частина БЮТ проти того, щоб Тимошенко була прем"єром. Там процеси непрості", - додав він.

"Але не всі такі мужні і державні люди, як Іван Степанович Плющ. Це глиба, патріарх політики, який дійсно привселюдно встав і сказав, що на кону доля країни і Кабмін і Раду повинні очолювати люди, що несуть об"єднавчий заряд", - заявив депутат.

"Такої мужності і такого патріотизму людина і сміливості – це Іван Плющ, а інші в душі побоялися, а фактично радувалися, що не проголосували. Частина ж сміялася і хихикала, а обвинувачувати почали Партію регіонів", - додав він.

Крім того, Чечетов заявив про те, що вперше за 16 років голова Верховної Ради не вийшов до депутатів і не пояснив, з яких причин із самого ранку не починається засідання парламенту.

За його словами, депутати обурені такої поведінкою, яку сам Чечетов назвав також неповагою до парламентаріїв, пише Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «"Провал голосування по Тимошенко - подвійний ляпас Ющенку в присутності послів" - Чечетов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі