понеділок, 10 грудня 2007 14:26

"Просто так Яценюк з поста спікера не піде"

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що сьогодні вірогідні обидва протилежні варіанти: те, що Тимошенко стане прем"єром, і те, що вона ним не стане. Про це він заявив кореспонденту ForUm"у.

Політолог підкреслив, що прем"єрствування Юлії Володимирівні дістанеться з крайнім напруженням усіх сил.

"Я навіть малюю собі таку епічну картину, коли у Верховну Раду приносять або привозять Сподаренка і Каськіва, щоб вони могли виконати свій громадянський і політичний обов"язок і проголосувати за прем"єра-Тимошенко. Це гідно нового полотна на стінах Верховної Ради. Але, враховуючи ті обставини, що вирішальними можуть стати один-два голоси, без підстраховування, без додаткових голосів, Тимошенко, звичайно, доведеться дуже складно. Тому питання про її прем"єрствування висить буквально на волосині. Зараз ситуація 50/50", - сказав експерт.

Заяву Арсенія Яценюка політолог оцінив як дуже обережною. Яценюк сказав, що піти з поста спікера у разі необрання Тимошенко прем"єром було б "коректно". На думку політолога, це припущення, а не категоричне твердження. Він підкреслив, що Арсеній Петрович як комп"ютер вже прораховує різні варіанти і на один, і на інший випадок, знову йти в нікуди він не хоче.

Експерт відзначив, що натяк Яценюка на відхід з поста спікера відкриває ще один варіант: якщо Тимошенко не пройде, Яценюк подає у відставку, і все починається спочатку. За словами політолога, не виключено, що коаліція розшириться, і туди ввійде Блок Литвина, тоді можуть виникнути пропозиції про висунення того ж Яценюка на пост вже не спікера, а прем"єр-міністра.

Фесенко заявив, що просто так Яценюк з поста спікера не піде, тому що ця командна висота зайнята Президентом, і здавати він її, швидше за все, не збирається, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «"Просто так Яценюк з поста спікера не піде"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі