вівторок, 25 березня 2008 16:20

"ПР може підтримати Ющенка на президентських виборах а "Наша Україна" - не факт"

"Нунсівець" Олесь Доній розкрив мету найближчого оточення Віктора Ющенка, яка складається з двох етапів: максимальне накопичення повноважень у президента і забезпечення йому обрання на другий термін.

Таку думку парламентарій висловив в інтерв"ю "Столичным новостям".

За словами Донія, для максимального накопичення повноважень Президента "необхідно дискредитувати парламент".

"Для цього використовувалися елементи боротьби і під час дострокових виборів, і зараз показують, що парламент недієздатний. І я абсолютно впевнений, що "лист трьох" був погоджений з Партією регіонів, щоб дати їм можливість блокувати трибуну, - відзначив він. - Наступний крок - це Конституційна рада з винесенням нової Конституції на схвалення народу. І народ, за їх задумом, повинен схвалити посилення повноважень президента, побачивши перед собою такий недієздатний парламент".

А ось забезпечити другий термін президентства, на думку Олеся Донія, буде важче. "Це можна зробити у разі зміни електорального поля, - додав політик. - Але в даному випадку є складність. І якщо з біло-блакитною частиною в оточенні Ющенка вже давно спостерігається взаєморозуміння, причому настільки, що, не виключено, що Партія регіонів може підтримати на президентських виборах Ющенка, то у такому разі не буде гарантій, що "Наша Україна" стане другою частиною цього плану і підтримає Ющенка".

Зараз ви читаєте новину «"ПР може підтримати Ющенка на президентських виборах а "Наша Україна" - не факт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі