вівторок, 01 квітня 2008 09:32

"Позиція Росії на Бухарестському саміті стане серйозною перепоною для Києва"

Росія не може перешкодити Грузії і Україні стати членами НАТО, заявив генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер. Разом з тим, він вважає, що позиція Росії на найближчому саміті НАТО може стати серйозною перепоною для Києва і Тбілісі в справі отримання статусу країн-кандидатів.

Генсек НАТО відзначив, що заперечення Москви лише зроблять процес приєднання цих колишніх республік Радянського Союзу до блоку тривалішим.

"На мою думку, це лише питання часу, принципово вже вирішене", - цитує Associated Press коментар генсека НАТО щодо можливості приєднання Грузії і України до Північноатлантичного альянсу.

Напередодні президент США Дж.Буш виступив із заявою щодо приєднання України до блоку. Він також назвав питання вступу Грузії і України принципово вирішеним, відзначивши, що на майбутньому саміті в Бухаресті обговорюватиметься не сама можливість їхнього прийому до альянсу, а питання подачі заявки.

Нагадаємо, Грузія і Україна розраховують приєднатися до Плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО на саміті НАТО в Бухаресті в квітні 2008 р. Росія виступає категорично проти розширення НАТО, оскільки це створює загрозу її безпеці.

Зараз ви читаєте новину «"Позиція Росії на Бухарестському саміті стане серйозною перепоною для Києва"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі