понеділок, 08 жовтня 2007 10:54

"Посада спікера не дуже важлива, нею можна пожертвувати"

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що посада голови Верховної ради в нинішній ситуації не дуже важлива і нею можна пожертвувати, пишуть "Экономические известия".

"Зараз партійна дисципліна, рішення ухвалюється в партіях і більшістю голосів. І спікер, скоріше, модератор, ніж генератор парламентської політики, як це було раніше. Тому, щоб отримати гарантії голосування по прем"єру, необхідно інтегрувати Партію регіонів до структури влади, і, перш за все, в структуру парламентської влади", - говорить політолог.

При цьому, припускає він, навіть передача Партії регіонів деяких міністерських портфелів не дасть балансу. "Тимошенко як прем"єр дуже сильний гравець, по відношенню до неї складно буде організувати якісь симетричні противаги. Вона може піти на розмін посад, але тільки за умови розблоковування початку роботи нового парламенту", - упевнений Карасьов.

Водночасс Валентин Зубов (N19 в списку БЮТ) вважає, що віддати посаду спікера опозиції і зважитися на змішаний варіант - це ненормально.

"Може, це і нормально з погляду розмов президента про широку коаліцію. Але політичні процеси мають свою логіку. Якщо демократичні сили отримали перемогу на парламентських виборах, вони повинні узяти на себе всю повноту відповідальності за ситуацію в країні. А головне призначення опозиції - контролювати діючу владу. Йдеться про Рахункову палату, ряд комітетів, зокрема бюджетний. Відповідальність повинна бути одна і лише у переможців. Інакше політична боротьба втрачає сенс", - відзначив він в коментарі виданню.

Зараз ви читаєте новину «"Посада спікера не дуже важлива, нею можна пожертвувати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі