середа, 17 жовтня 2007 13:48

"Помаранчеві" заборонять діяльність комуністів і "вітренківців"

Експерти Агентства моделювання ситуацій припускають, що потенційна коаліція у складі Блоку Юлії Тимошенко й блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" ініціюватиме заборону діяльності Комуністичної партії й Прогресивної соціалістичної партії.

Про це сказано в повідомленні АМС.

"За інформацією наших джерел, праві партії всередині майбутньої коаліції вже готують законодавчі ініціативи щодо заборони діяльності, на їхню думку, "антидержавних" партій і організацій", - сказав заступник директора АМС Олексій Голобуцький.

До таких партій, за даними Голобуцького, коаліція "правого" спрямування може віднести КПУ, ПСПУ, а також ряд громадських організацій проросійської спрямованості.

"По суті, це буде чи не перша "права" коаліція у Верховній Раді, навіть незважаючи на явно "лівацькі" ініціативи Юлії Тимошенко", - вважає він.

Експерт вважає ймовірними також публічні судові процеси з осудом злочинів комуністичного режиму.

"Праві партії можуть піти й на проведення в Україні своєрідного "Нюрнберзького процесу" над комуністами, а Тимошенко для того, щоб зберегти коаліцію, цілком може на це погодитися", - сказав він.


Зараз ви читаєте новину «"Помаранчеві" заборонять діяльність комуністів і "вітренківців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі