понеділок, 26 травня 2008 15:09

"Політики, які зараз святкують перемогу Черновецького, завтра можуть про це шкодувати"

Експерти Агентства моделювання ситуація вважають, що кампанія з виборів мера Києва й Київської міської ради, яка щойно завершилась, була брудною й технологічною.

Про це сказано в повідомленні АМС.

"Саме проведення кампанії, а також попередні її результати дозволяють нам говорити про те, що вибори були максимально "брудними" і "технологічними", - вважає директор Агентства моделювання ситуація Віталій Бала.

Характерною ознакою технологічності Бала називає купівлю голосів виборців, яка активно використовувалася на цих виборах.

Крім того, на кампанію вплинули й конфлікти між суб"єктами виборів і партійним керівництвом.

"Подібні з"ясування відносин під час виборчих перегонів ніколи не приносять позитивного результату", - сказав Бала.

Експерт вважає передчасними розмови про поразку якої-небудь політичної сили, оскільки політикам потрібно подумати про стратегічну перспективу.

"Хтось може виграти тактично, але програти в стратегічній перспективі. Наприклад, ті політичні гравці, які зараз святкують так звану перемогу Черновецького, завтра можуть про це шкодувати, і навпаки", - сказав він.

Він зазначив також, що учасники виборів побудували кампанії в основному на протистоянні один з одним.

Блок Леоніда Черновецького, Блок Юлії Тимошенко, Блок Віталія Кличка, Блок Литвина, блок "Громадський актив Києва", Партія регіонів і блок Миколи Катеринчука проходять у Київську міську раду за підрахунком голосів на 438 дільницях (42,69% від загальної кількості) з 1026.

Кандидат у мери Києва, діючий мер Леонід Черновецький лідирує на виборах мера Києва з 36,79% голосів виборців за результатами підрахунку голосів на 431 дільниці (42,01% від загальної кількості дільниць) із 1026.

У неділю, 25 травня, в Києві відбулися вибори мера й Київради, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Політики, які зараз святкують перемогу Черновецького, завтра можуть про це шкодувати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі