понеділок, 03 грудня 2007 09:22

"По суті договору говорили Віктор Тополов і я. Всі інші говорили про посади"

"По суті договору говорили Віктор Тополов і я. Всі інші говорили про посади"
Депутат від блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Юрій Єхануров має намір у рамках демократичної коаліції дискутувати з лідером БЮТ Юлією Тимошенко, коли йтиметься про програму дій нового уряду.

"Коли мова зайде про програму дій уряду, то ми знову будемо дискутувати з Юлією Володимирівною", - сказав він в інтерв"ю газеті "Дело", яке дав після своєї відкритої лекції в Київському національному університеті ім. Т. Шевченко.

При цьому Єхануров підкреслив, що "якщо я підписався (під угодою про створення коаліції БЮТ і "НУ-НС"), то буду працювати".

На питання про те, які аргументи президента Віктора Ющенка переконали його підписати коаліційну угоду, Єхануров відповів: "Це були аргументи державного значення".

"На мене найбільше враження справила фраза президента, що, напевно, була ключовою: "За майже три роки свого президентства я жодного разу не мав пропрезидентської більшості і не провів жодного доленосного для країни рішення в парламенті". У мене не було аргументів. У зв"язку з цим можна було поступитися", - розповів він.

"Інша справа, що потрібно було установити деякі "запобіжники", "коридори" для реформ. Це речі, за які я буду боротися, але вже в рамках коаліції", - додав Єхануров.

При цьому депутат від "НУ-НС" зазначив, що текст коаліційної угоди "на 105 сторінках роздавали близько 13 годин, і в той же день підписували…, в основному усі читали останні три сторінки, де говориться про розподіл посад".

"По суті договору говорили двоє: Віктор Тополов і я. Всі інші говорили про посади, про інші речі. В Україні так склалося: нікого не цікавить, про що я говорю. Ніхто не говорить про монетизацію пільг, про боротьбу з корупцією. Питання одне – ми вболіваємо за цю політичну команду і проти всіх інших", - додав він.

За словами Єханурова, "поки що в українському політичному середовищі, у тому числі й у нашій фракції, дискусії йдуть на рівні: "любиш – не любиш", "слава – ганьба", "зрадник – наша людина".

"Але це післявиборчий синдром, усі "гарячі" після виборчої гонки. Вже в лютому можна буде професійно говорити з людьми", - упевнений він.

Єхануров також підкреслив, що коаліція "створена і повинна працювати, є правила гри, і їх потрібно дотримуватися".

"Окремі пункти угоди я не підтримую. Наприклад, імперативний мандат. За нього я не збираюся голосувати. І не буду. Але можу сказати точно: від мене коаліція не одержить ніж у спину. Ні Юлія Володимирівна, ні її оточення", - запевнив Єхануров.

Крім того, Єхануров підтвердив, що розглядав питання про вихід з партії "Народний союз "Наша Україна" і "воно відкрите на майбутнє", але такі дії "будуть залежати від того, як формуватиметься програма роботи уряду".


За матеріалми: "Дело", Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"По суті договору говорили Віктор Тополов і я. Всі інші говорили про посади"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі