вівторок, 20 листопада 2007 10:27

"Плющ на посаді спікера означатиме політичну смерть Ющенка" - Поживанов

Кандидат у депутати Верховної Ради від Блоку Юлії Тимошенко Михайло Поживанов сподівається на обрання головою парламенту голови політичної ради Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" В"ячеслава Кириленка.

Про це він сказав в інтерв"ю газеті "Столичні новини".

"Сподіваюся, Ющенко мудрий політик, і зробить все, щоб Верховна Рада почала працювати найближчим часом, щоб була сформована коаліція, щоб головою була вибрана узгоджена з БЮТ і НУНС кандидатура, тобто Кириленко", - сказав він.

Поживанов вважає, що Кириленко не буде брати самовідвід при голосуванні його кандидатури, а якщо й зробить це, те явно не з власної волі й не за рішенням політичної ради.

"І ніяких ігор і самовідводів уже не повинно бути. Тому що ми реально розуміємо, що будь-який самовідвід - це вже не є власне рішення Кириленка або політради. Тут може бути тільки якісь інші мотиви, політичний шантаж, наприклад", - говорить він.

Представник БЮТ допускає, що у разі реалізації такого сценарію (неголосування за Кириленка), головою Ради буде вибраний кандидат у депутати від НУНС Іван Плющ за домовленістю партії "Народний Союз Наша Україна" і Партії регіонів.

"Але це означає моментальну політичну смерть НУНС і, на жаль, Президента Ющенка", - вважає Поживанов.

При цьому він зазначає, що це - найгірший варіант розвитку подій у країні.

Кандидат у депутати Верховної Ради від НУНС Ксенія Ляпіна заявляє про готовність її політичної сили підтримати будь-яку запропоновану Президентом Віктором Ющенком кандидатуру на посаду голови парламенту, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «"Плющ на посаді спікера означатиме політичну смерть Ющенка" - Поживанов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі