середа, 09 лютого 2011 20:32

"Перший національний" став менш україномовним

"Перший національний" став менш україномовним

Національна телекомпанія України зменшила відсоток мовлення українською мовою.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні Національної ради у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, повідомляє прес-служба НТКУ.

Відсоток мовлення українською мовою зменшено з 95% до 75% загального обсягу добового мовлення.

Крім того, телекомпанія збільшила частку інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач та розважально-музичних, зменшивши при цьому трансляцію культурно-мистецьких передач та науково-просвітницьких.

Як пояснив на засіданні регуляторного органу заступник гендиректора НТКУ Євген Буцан, основне завдання телеканалу нині - це розбудова і підняття рейтингу, упорядкування та підвищення якості власного продукту.

Зміни щодо відсотку мовлення державною мовою пояснюються тим, що канал залучає певну кількість програм інших виробників.

Приміром, передачі "Шустер Live", "Авто лайф", "Про кіно" виготовляються російською мовою.

Однак, як наголосив Євген Буцан, всі власні передачі НТКУ виготовляються українською мовою.

Також компанія планує ведення певної кількості програм мовами національних меншин. Тривають переговори з єврейською та угорською громадами, планується обмін програмами з телеканалами Польщі.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «"Перший національний" став менш україномовним ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі