Ексклюзиви
вівторок, 18 березня 2008 12:54

"Перевибори мера Києва - останній компроміс, на який йде Тимошенко з Балогою"

"Перевибори мера Києва - останній компроміс, на який йде Тимошенко з Балогою"
Експерти Агентства моделювання ситуацій вважають, що можливе призначення Верховною Радою дострокових виборів мера Києва стане останнім компромісом між прем"єр-міністром Юлією Тимошенко й Секретаріатом Президента.

Про це сказано в повідомленні АМС.

"Дострокові вибори в Києві, а, точніше, сам процес їх легітимізації, є останнім компромісом Юлії Тимошенко й БЮТ із Секретаріатом Президента й особисто Віктором Балогою і Віктором Ющенком", - сказав заступник директора АМС Олексій Голобуцький.

На його думку, це останній раз, коли Тимошенко мириться із впливом глави Секретаріату Віктора Балоги.

"Це останній момент, коли прем"єр-міністр "закриває очі" на вплив Балоги на, наприклад, нереєстрацію нових депутатів БЮТ у Київраді, сприяння легітимізації фальшивки Радивилівського районного суду й так далі", - сказав Голобуцький.

На думку експерта, у разі, якщо кулуарне протистояння із Секретаріатом у питанні дострокових виборів мера продовжиться, Тимошенко буде апелювати прямо до виборців.

"Якщо подібні речі з боку Секретаріату будуть тривати й далі, то варто очікувати перманентного плебісциту довіри до БЮТ і особисто Юлії Тимошенко. З будь-яких питань Тимошенко просто змушена буде звертатися до народу, що виведе кулуарні схеми й впливовість Секретаріату за рамки політичного процесу", - сказав він.

Тимошенко сподівається, що Президент Віктор Ющенко звільнить Леоніда Черновецького з посади голови Київської міської державної адміністрації.

13 березня Ющенко відсторонив Леоніда Черновецького від виконання обов"язків голови Київміськадміністрації на час службового розслідування строком на 15 днів, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «"Перевибори мера Києва - останній компроміс, на який йде Тимошенко з Балогою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути