четвер, 06 листопада 2008 09:55

"Перемога Обами може стати неприємною несподіванкою для Ющенка" - політолог Бондаренко

Перемога на виборах президента США демократа Барака Обами і відповідна зміна американської адміністрації може бути неприємною несподіванкою для президента України Віктора Ющенка.

Таку думку висловив політолог, директор інституту ім. Горшеніна Кость Бондаренко в інтерв"ю "Бі-Бі-Сі".

"Відомо, що Віктор Ющенко і його оточення орієнтувалися на республіканську адміністрацію. Республіканці мало приховували свою зацікавленість у приході Ющенка до влади і всіляко підтримували його", - заявив він.

"Тому, очевидно, для української адміністрації зміна адміністрації у США може бути певною несподіванкою чи не надто бажаним явищем", - вважає Бондаренко.

Він також спробував спрогнозувати, як позначиться на Україні зміна влади в США.

"Звичайно, новий президент – це і нова адміністрація, це, можливо і новий курс, нові зміни у стосунках між Україною і США. Можливо, ці стосунки перейдуть на якісно новий рівень", - припустив політолог.

"Попередня адміністрація демократів до 2000 року багато в чому протегувала Україні. Можна згадати, що Білл Клінтон у якості президента двічі побував в Україні, можна згадати ефективне функціонування комісії Кучма-Гор, яка зробила чимало добрих справ", - сказав Бондаренко.

"Але водночас зміна адміністрації, республіканської на демократичну, може призвести до непередбачуваних наслідків в Україні", - додав він, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «"Перемога Обами може стати неприємною несподіванкою для Ющенка" - політолог Бондаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі